Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Libaleves pirított májjal recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 liba aprólék (szárny, hát, lábak)
» 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zöldség, zellergumó, póréhagyma, karalábé, gomba)
» 1 fej vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» egész bors, örölt gyömbér, só
» 1 dl tokaji szamorodni
» A levesbetéthez : 10 dkg tészta, 20 dkg libamáj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A libaaprólékot tisztítsuk meg és hideg vízben tegyük fel főni. Amikor felforr a habját szedjük le, sózzuk és kis lángon 30-40 percig főzzük. A keletkező habot szedjük le.
A zöldségeket a hagymával, a fokhagymával együtt tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük a levesbe. Adjuk hozzá a szemes borsot, a gyömbért és a bort. Egészen kis lángon főzzük legalább 2 órán át. Néha pótoljuk az elfövő vizet, de csak egy részét, hogy a leves tömény maradjon.
Amikor elkészült a leves, ízesítjük még ha szükséges, majd a tűzről levéve 5-10 percig pihentesse. Ezután finom szűrőn óvatosan szűrjük át, majd a zöldségeket tegyük ki külön tálba.
Közben a levestésztát főzzük meg, és szűrjük le. A májat mossuk meg, szárítsuk meg majd vágjuk vékony szeletekre, sózzuk meg és felforrósított serpenyőben hirtelen süssük meg mind a két oldalát.
A sült libamájat tegyük a tányér közepére, szedjünk mellé zöldségeket, majd öntsük körbe a forró levessel.
Megjegyzés / tipp:

Tipikus karácsonyi alapanyag a liba, de higgyük el bármikor fantasztikus , ha egy kis különlegességre vágyunk ...:-)
0 komment 8 ember kedveli cocco
2012.02.23 10:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
libaaprólékot tisztítsuk, habját szedjük, keletkező habot, fokhagymával együtt, szemes borsot, elfövő vizet, leves tömény, tűzről levéve, zöldségeket tegyük, levestésztát főzzük, májat mossuk, sült libamájat, tányér közepére, forró levessel, különlegességre, felforrósított, libaaprólékot, levesbetéthez, fokhagymával, fantasztikus, levestésztát, zöldségeket, vöröshagyma, zöldségeket, serpenyőben, zöldségeket, tisztítsuk, karácsonyi, zellergumó, szeletekre, pihentesse, póréhagyma, tisztítsuk, szamorodni, elkészült, Libaleves, szükséges, ízesítjük, darabokra, hagymával, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, egész bors örölt gyömbér, tokaji szamorodni, levesbetéthez tészta libamáj,
Gesztenyés süti sütés nélkül
0 komment 3 ember kedveli
Szilvabefőttes-lekváros sütemény
0 komment 2 ember kedveli
Zöldséges-sajtos-tojásos mártogatós
0 komment 3 ember kedveli
Töltött kókuszkocka
0 komment 17 ember kedveli
Gombás-tejszínes csirke
1 komment 1 ember kedveli
Almás pudingos szelet.
0 komment 3 ember kedveli
Ízletes almatorta kecskesajttal
0 komment 3 ember kedveli
Paprikás csirke nokedlivel
0 komment 9 ember kedveli
Meggyes kukoricaprósza
0 komment 6 ember kedveli
Sport szelet sütés nélkül
1 komment 64 ember kedveli
Szivárvány szelet
0 komment 10 ember kedveli
Franciasaláta
0 komment 4 ember kedveli
Tejeskávé kicsit másképp
0 komment 2 ember kedveli
Tepsis gyümölcskenyér !
0 komment 21 ember kedveli
Gerslis rizottó füstölt libamellel.
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenye golyó narancsosan
1 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.